5/29/2008

Ny LO...

...gjorde jag häromkvällen till en utmaning i en av mina COFs - Groovy Doodles (lol!), uppgiften var vid sidan av den självklara doodlingen att presentera oss själva som scrappare med ett nytaget foto. Sonen står för fotot jag för resten. Det var kul och jag gillar resultatet, det är jag på nåt sätt, sådär ser alla mina block ut... Och det tog bara nåt dygn innan jag blev liftad av Pia vilket jag ser som en stooooor ära, doodlingdrottning som hon är!
Sen ett snabbt kort jag gjorde i eftermiddags när jag kom på att jag totalt glömt en sak...
Till och med jag har hamnat i punchinella-träsket!

5/26/2008

Nytt kortformat...



















...fick jag stifta bekantskap med i senaste numret av Ett Trykk. Var bara tvungen att prova. Det första försöket blev ett morsdagkort till mamma med de fina "Vänner" pappren från Maja design. Jag blev ganska nöjd, framför allt med att det fungerade som det skulle... När man drar i tagen kommer även den nedre ut - som magi!!! LOL! Men den blev aningen för lång i min smak. Lite svårhanterlig, lång och ranglig helt enkelt.

Sååå, när det var dags för nästa kort till gulliga VeronikaP som hållit i en kul swapp på http://www.annasscrapbooking.se/ gjorde jag det kortare och det tyckte jag blev lite bättre.

Fick ett kort av Scrapperlicious för ett tag sedan, och hon hade maskat en journalingspot och sedan stämplat kring den och det tyckte jag var supersnyggt. Så det har jag provat här.

Thank you Puppy T. for the inspiration of the masked journaling spot!!!

Scrapperlicious är förresten med i Ett Trykk detta nummer - 7 sidor magi! Kan rekommenderas!

För övrigt är jag aptrött på onyanserad lärardebatt och all skit som sprids om lärarutbildningen och att den kritiska granskningen fullständigt havererat och att Lärarnas riksförbund är vår värsta fiende - tror inte att det finns ett fackförbund någonsin i historien som gjort så mycket för att förtala sitt eget yrke. Vem tusan vill bli lärare efter att ha läst Fjelkners debattinlägg????

5/24/2008

ÄLSKAR CLEAR!!!

Fancy pants clear-grejor är en ny storfavorit och under veckan har jag fullständigt givit mig hän... LOL! Hade tänkt göra ett fint semesteralbum men det innebär ju en hel EVIGHET av väntan... Så istället tog jag bilderna från förra helgens äventyr i Linköping och smällde ihop ett album av. Trots att bilderna är lite sådär. Men strunt samma, det var kul och jag tycker att det blev ok. Och så här blev det: Clear-knappen fick jag av SmultronPia efter att ha love-bombat hennes fina alster med knappar på. TACK!!!! Du är så himla gullig!!!
Nu får resten bli mindre bilder - det blir så attans långt annars... Vill du se större bild - klicka!




Det var det hela.

5/19/2008

Det är alldeles...

...för länge sedan bloggen uppdaterades! (Eller hur, Ullis *s*). Så mycket scrappat har det inte blivit denna vecka och helg heller, men jag kunde ju inte komma mig för att bryta min "Tesas Stackenutmaning" andra veckan... Helgen tillbringades tillsammans med mina yrväder till brorsdöttrar (ja med deras föräldrar och min son också). Vi var på Busfabriken och hade superkul. Ett litet minialbum har påbörjats! När vi kom hem söndag eftermiddag satte jag mig ned och gjorde den här på 45 minuter jämt.

Jag följde en ren och balanserad skiss som jag hittade på bloggen Scraputmaning. Texten är om hur J överkom skräcken för rutschekanan på Getingen och fick den som storfavorit. Vet inte vem som var stoltats när han väl klarade den, han, jag eller Ann-Britt (förskoleläraren).

Så ett nytt bokmärke - IGEN! Eller nytt och nytt, det är väl ett par veckor sedan jag slängde ihop det till en härlig färgutmaning på Svensk Scrapbooking - bara använda färgerna limegrönt, råååsa och turkost (ja och vitt och svart). KUL!
I morgon bär det av till Stockholm. Attans tidigt går tåget (och då måste jag ta mig till järnvägen först också), måste gå upp 04.30 - DET ÄR MITT I NATTEN!!!

Oj, en sak till bara. Idag fick jag ett efterlängtat brev med ATC:er till en Swapp jag håller i. Det tog "bara" närmare två veckor för det att nå mig. Och det är ANDRA GÅNGEN på ca en månad som det händer. Min vinst från Hobbyhuset tog också jättelång tid på sig (så Cia trodde nog att jag var otacksam som aldrig tackade...). Det är så himla konstigt. Någon annan som varit med om detta senaste tiden? Blä för posten, men hurra för att det kom fram! Till slut!

5/12/2008

Swappandet...

...är beroendeframkallande. Helt märkligt, satt hos Anna och pysslade i lördags och svor över receptet jag just höll på med och över swappandet generellt. Sen åker jag hem och det går inte många timmar innan jag anmält mig till en ny swap. Swap med 1 p eller 2???? Hur som blev min recept till järngänget i Swedish Swap så här denna månad:
Jag har liftat ett recept av http://veronikap.blogg.se/ . Tack Veronika!!! Notera mitt NYA alfabet, Mademoiselle. Mmmmmm, I like!

Sen hittade jag en hel påse med foton från Jonathans år på förskolan. Bestämde mig hastigt och lustigt för att a) börja snabbscrappa och b) färdigställa ett HELT album. Så min utmaning till mig själv är att under de kommande tio veckorna varje vecka scrappa 1 st 12x6 under 1 timma med dessa foton.

Så här blev första försöket:
Blev väl sådär, men det gick fort och det var kul. Tesas Stackenutmaning är i gång.

5/09/2008

Jag har en prickig son!!!

Vattkoppor är inte trevligt! Men nu är det snart över, hoppas jag. Jag har INTE fått fota, Jag vill inte bli scrappad PRICKIG skrek han när jag jagade efter honom med kameran i högsta hugg. Så det perfekta polka-dot-pappret som jag haft på lut får sparas till annat.

Han säger just nu de mest härliga saker. Senaste guldkornet är temat för min senaste LO där jag har försökt få själva journalingen i centrum. Vi satt i bilen förra veckan och på radion diskuterades sjuksköterskestrejken. Då sa J att han hoppades att de skulle få mycket lön för de har så himla nyttiga jobb. Jag sa nåt om att ja dom är ju nyttiga liksom många andra också är nyttiga. Självklart frågade han då: Har du ett nyttigt jobb, mamma? Där satt man på pottkanten ordentligt (självförvållat). Jag började mumla och svamla (för hur nyttig är jag i jämförelse??? Doktorand i ekonomisk historia om jordbruksutveckling kring sekelskiftet 1900). Då kläcker gullungen: Du är nyttig för mig, mamma.
Försökte få en solig, glad och lätt look, eftersom minnet är så lyckligt och soligt på något sätt. Papper och overlay och clearblommor är allt från Fancy pants och det UNDERBARA DT-kit vi fick från http://www.annasscrapbooking.e-butiken.se/ denna månad.

Var med i en bokmärkesswapp på Svensk scrapbooking för ett tag sedan och mina såg ut såhär:
Så en LO jag gjorde förra månaden i en utmaning i en COF

Nu ska vi spela monopol.

5/04/2008

Evigheter...

...har förflutit sedan jag senast uppdaterade. MYCKET har hänt. Jag har varit på historikernas julafton Svenska Historikermötet i Lund, scrapparnas julafton Scrapevent of Scandinavia (wohoooo!!!!) och försökt hinna med jobb och familj och annat smått och gott och det har gått i en jädrans fart. Ligger typ efter med allt. Denna helg har vi besök så nu passar jag på att uppdatera mig lite medan de fortfarande sover.

En DT-påse för april från http://www.annasscrapbooking.e-butiken.se/ landade precis innan eventet, den innehöll coola Jenni Bowlin-papper. Här är mitt första försök. Majs påse innehöll Fancy Pants, och jag har tjuvstartat lite på det också med en av de nyinkomna Magnoliastämplarna. Men framför allt med Fancy Pants clear-detaljer. LÖV them.
En annan rolig sak också - JAG VANN en ATC-crop IGEN!!! WOHOOO! Denna gång när KortiFokus ettårsfirade! JÄTTEKUL är det! Grisiga ATC blev det och dom såg ut såhär: